EPB

EPB

EPB staat voor Energieprestatie en Binnenklimaat.

Isoleren en ventileren gaan hand in hand. Door goed te isoleren beperkt u het energieverbruik voor verwarming. Gecontroleerd ventileren is nodig om het binnenklimaat gezond te houden.

Door gecontroleerd te verluchten zorgt u ervoor dat er enerzijds voldoende geventileerd wordt en dat anderzijds het energieverbruik beperkt blijft.

De Overheid wil dat alle gebouwen energiezuinig en gezond worden. Zo zouden alle nieuwe gebouwen tegen 2021 bijna-energieneutraal (BEN) moeten worden.

Om aan de opgelegde EPB-eisen te kunnen voldoen, is het verplicht op een EPB-verslaggever aan te stellen. De EPB verslaggever verleent EPB-advies om te voldoen aan de EPB-regelgeving en levert op het einde van de bouwwerken een EPB-verslag op.

Bij het EPB zijn aanverwante acties onontbeerlijk zoals het opmaken van ondermeer ventilatieverslaggeving en luchtdichtheidsmetingen.

Voor alle bovenstaande diensten werkt Safe Construct samen met partners met wie een onderlinge samenwerking u als bouwheer een helpende hand toereikt, zonder meerkost ! U kan een totaalofferte aanvragen waarin zowel de diensten van veiligheidscoördinatie en EPB zijn inbegrepen.

Vraag een offerte aan Contacteer ons